Muziek 
Donderdag 02 augustus

Vriendenconcert: ZomerOrkest Nederland komt naar u toe!

Artiest: ZomerOrkest Nederland
Aanvang 20:00 uur
Prijs €10,00

Op vrijdag 27-07-2018 is het zo ver: ZomerOrkest Nederland begint met haar tournee. Tussen 27 juli en 4 augustus zal het orkest zo’n 12 concerten door het hele land geven, van Noord naar Zuid en van Oost naar West.
Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.  
Met 2 augustus het Vriendenconcert in Den Boogaard.

Wilt u als eerste alle nieuwtjes ontvangen en graag up-to-date blijven van al het ZON-nieuws? Download dan de ZON-app; gratis te verkrijgen voor iOS, Android en Windows. Natuurlijk kunt u ook al het nieuws en de tournee volgen op onze facebookpagina, Instagram, Snapchat en de website www.zomerorkest.nl.


ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. In een casual outfit worden de concerten gegeven op terrassen, in parken, op campings, braderieën of midden in een winkelcentrum. Deze avond, het vriendenconcert, is een uitzondering, omdat we dan speciaal voor onze ‘vrienden’ musiceren en tevens geluidsopnames maken.

 

Het ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse muziekwereld. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. Dit jaar staat het orkest onder leiding van Paul van Gils en Vera Hofman. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer. Paul stond vorig jaar ook voor het ZON, Vera gaat dit jaar voor het eerst mee op tournee.

Speciaal voor dit tournee is het stuk ‘Prince Maurice’ gecomponeerd door Ron van Riel. Dit stuk beleeft haar wereldpremière tijdens het tournee. De solist van dit jaar is Gerbrich Greidanus. Op euphonium zal zij het virtuoze stuk Harlequin van Philip Sparke ten gehore brengen.


Ook organiseert het ZON dit jaar voor het tweede keer de ZON ACADEMY. Tijdens de ZON ACADEMY zullen jonge muzikanten in de leeftijd van 9 tot 16 jaar verschillende workshops volgen van enthousiaste dirigenten en docenten en zal samen met het orkest van ZON2018 de muziek worden ingestudeerd. Behalve samen musiceren zullen de ZON ACADEMY-deelnemers een échte ZON beleving ervaren!

ZomerOrkest Nederland is een vernieuwde organisatie die altijd bezig is om jonge mensen enthousiast te maken voor blaasmuziek.
Wij hopen u deze avond te mogen begroeten!


Prijs voorverkoop €7,50
Prijs op de avond zelf €10,- 

Voorverkoop. Klik bij het bestellen aan hoeveel kaarten u wilt en klik vervolgens op ga verder. Hier kunt u de korting voor het kaartje aanvinken. 

 

Reacties


Andere voorstellingen in het genre: “Muziek”

Disclaimer   Privacy statement

Copyright © 2018
Theaters Oisterwijk & Moergestel
Powered by BE-Interactive